» Prezentare
 » Servicii firme
 » Servicii persoane
 » Testari online
 » Contact

 

Psitest - Assessment Centre Online
 
 

» Cum lucram

Assessment Centre (AC) este o metoda de evaluare care consta, in linii mari, dintr-o serie de teste si exercitii care vin sa evalueze compatibilitatile unui candidat cu un anumit job.

» Ce presupune AC-ul online Psitest

Psitest foloseste tehnica AC, furnizand teste de personalitate si abilitati online (ACO), care pot fi rezolvate de catre candidat de la computerul sau de acasa fara a fi nevoie sa se prezinte, in persoana, la un sediu dedicat evaluarii, fata in fata cu un psiholog consultant.

Candidatii au de parcurs in scris, folosind un PC si o conexiune la internet, probe precum interviu scris, prezentare personala, rezolvare de probleme/studii de caz, teste psihometrice (de abilitati si de personalitate) etc.

» Cat timp va lua testarea

Cand utilizam metoda ACO pentru a selecta candidati, acestia au nevoie de un timp orientativ alocat testarii, ce poate sa dureze de la o jumatate de zi (4-5 ore), pana la doua zile, depinzand de complexitatea jobului la care candideaza, precum si de disponibilitatea candidatului de a fi online in timpul unei zile.

» De ce am ales aceasta metoda

Vrem sa evaluam cum se descurca candidatii la o varietate de probe, avand in fata mai multe tipuri de provocari. ACO - ul ne permite sa obtinem mult mai multe informatii utile despre candidat decat daca am folosi metode singulare, cum ar fi doar interviul.

ACO - ul este intr-un fel o metoda simplificata de AC. Ea nu se focalizeaza pe analiza abilitatilor interpersonale si de prezenta sociala - ce pot fi observate in cadrul exercitiilor de grup - specifice AC - ului clasic (lipsind intalnirea fata in fata), insa furnizeaza date despre aceste aspecte pe baza rezultatelor la testele de personalitate si a raspunsurilor scrise la probele de interviu si auto-prezentare sustinute de catre candidati, online.

Candidatii care ajung la noi pentru o evaluare cu metoda Assessment Centre online au parcurs deja cu angajatorii lor faze primare de evaluare, precum: analiza Curriculum Vitae, sustinere diverse interviuri etc., incat pentru ei se solicita mai mult o aprofundare a evaluarii si o verificare/confirmare a unor observatii deja facute in etape anterioare ACO.

Prezentam in continuare un sumar al diferitelor metode de selectie si cat de bine pot ele permite predictii despre cum va fi prestatia candidatului intr-un job. Corelatiile prezinta comparatia dintre cat de bine s-a descurcat candidatul la proba de evaluare, si cat de bun s-a dovedit a fi la locul de munca.

O corelatie perfecta este de 1.00.


» Critici aduse metodelor de evaluare online

Pentru testarile online s-a spus adesea ca punctul mai slab al acestor instrumente ar fi faptul ca, cel ce completeaza un astfel de test poate sa falsifice mai usor imaginea despre sine (mai ales in completarea testelor de personalitate). Evident, orice e posibil. Noi mizam pe faptul ca o sa avem de-a face cu candidati responsabili si rezonabili.

Sunt insa cel putin doua motive pentru care recomandam sinceritate maxima in raspunsurile date de catre candidati:

1. Anumite teste au din constructie posibilitatea de a identifica persoanele evaluate care urmaresc sa transmita despre ei o imagine exagerata, supradimensionata;

2. Daca personalitatea candidatului nu este potrivita cu profilul jobului, probabil candidatul nu se va putea bucura de munca presupusa de catre respectiva pozitie. Pentru ca nu exista o personalitate ideala pentru toate joburile. Profilul de personalitate pe care il cautam prin metoda ACO depinde de job. Testele de personalitate se focalizeaza mai mult pe preferinte decat pe abilitati; altfel spus: ceea ce faci cu placere o sa poti sa faci mult mai bine. Adica, regula generala e ca noi tindem sa fim mai buni in joburi care sunt potrivite cu preferintele noastre. De ce ne-am prezenta cum nu suntem? Nu are sens sa fortam sa fim altcineva.

» Atuuri ale testarii online - pentru candidat

Metodele clasice de testare (la sediul firmei de consultanata, intr-o sala de testari colective etc.) tind sa puna o presiune destul de mare pe candidat, facandu-l sa nu se simta prea increzator in abilitatile sale, ceea ce poate influenta modul in care el completeaza testele. Testarea online ii permite persoanei evaluate sa fie mai confortabila in privinta conditiilor testarii. Ea poate fi acasa, la propriul computer sau la biroul unde lucreaza zi de zi, alaturi de ceasca sa de ceai sau cafea preferata.

 

 
Recomandari pentru candidatii participanti la selectiile organizate de catre agentia de recrutare Psitest Consult
 
My Career Story - exercitiu de alegere cariera
 
Your Memories
 
 

copyright © 1998-2015 Psitest Consult. Toate drepturile rezervate
site realizat si gazduit de Beeline - Web design & more

Prieteni: Your Memories | Mediere Dispute | Locuri de Munca Cluj NET | Rulla | Joburi HR si Recrutare

 

     
 » Psitest Consult